Penyiasat Remaja Ep 1-63 [Malay Sub] from fauzi

Special thanks from fauzi  http://jihartdesign.blogspot.my/2015/11/penyiasat-remaja.html

 

1.Tujuh Misteri Sekolah Fudo-Fail1
2.Tujuh Misteri Sekolah Fudo-Fail2

3.Tujuh Misteri Sekolah Fudo-Fail3

4.Kes Pembunuhan Legenda Hirenko-Fail1

5.Kes Pembunuhan Legenda Hirenko-Fail2

6.Kes Pembunuhan Legenda Hirenko-Fail3

7.Pembunuhan di Rumah Patung Lilin-Fail1

8.Pembunuhan di Rumah Patung Lilin-Fail2

9.Pembunuhan di Rumah Patung Lilin-Fail3

10.Pencuri Budiman-File1

11.Pencuri Budiman-File2

12.Pencuri Budiman-File3

13.Pembunuhan di Grief Isle-Fail1

14.Pembunuhan di Grief Isle-Fail2

15.Pembunuhan di Grief Isle-Fail3

16.Suit Makhluk-File1

17.Suit Makhluk-File2

18.Samurai Tidak Berkepala-File1

19.Samurai Tidak Berkepala-File2

20.Samurai Tidak Berkepala-File3

21.Pembunuhan Di Rumah Opera-File1

22.Pembunuhan Di Rumah Opera-File2

23.Pembunuhan Di Rumah Opera-File3

24.Kindaichi Si Pembunuh-File1

25.Kindaichi Si Pembunuh-File2

26.Kindaichi Si Pembunuh-File3

27.Kindaichi Si Pembunuh-File4

28.Pembunuhan Di Kapal Hantu-File1

29.Pembunuhan Di Kapal Hantu-File2

30.Pembunuhan Di Kapal Hantu-File3

31.Pembunuhan Di Kapal Hantu-File4

32.Pembunuhan -15  Darjah

33.Pembunuh Keratapi Silap Mata -Fail1

34.Pembunuh Keratapi Silap Mata -Fail2

35.Pembunuh Keratapi Silap Mata -Fail3

36.Pembunuh Keratapi Silap Mata -Fail4

37.Pembunuhan Lagenda Puntianak-File1

38.Pembunuhan Lagenda Puntianak-File2

39.Pembunuhan Lagenda Puntianak-File3

40.Kes Pembunuhan Vila Tarot-File1

41.Kes Pembunuhan Vila Tarot-File2

42.Kes Pembunuhan Vila Tarot-File3

43.Kes Pembunuhan Rama-rama Abadi-File1

44.Kes Pembunuhan Rama-rama Abadi-File2

45.Kes Pembunuhan Rama-rama Abadi-File3

46.Kes Pembunuhan Rama-rama Abadi-File4

47.Penculikan Reika-File1

48.Penculikan Reika-File2

49.Penculikan Reika-File3

50.Penculikan Reika-File4

51.Perkuburan Frans-Fail1

52.Perkuburan Frans-Fail2

53.Perkuburan Frans-Fail3

54.Perkuburan Frans-Fail4

55.Siapa Yang Bunuh Dewi

56.Majingu-File1

57.Majingu-File2

58.Majingu-File3

59.Majingu-File4

60.Kes Pembunuhan Pulau Kuburan-File1

61.Kes Pembunuhan Pulau Kuburan-File2

62.Kes Pembunuhan Pulau Kuburan-File3

63.Kesimpulan Hebat Detektif Elit Ekechi

Jika terdapat masalah boleh la download subtitle BM di sini:
Download BM

Software

Jubler-5.0.5_32

untuk adjust jika subtitle terdapat kesalahan dan terlalu laju atau lambat..

sila lihat tutorial di internet.

salam..

(Visited 76 times, 51 visits today)
  • Michelle J

    TQ admin for sharing, 1 problem.. file no 15 link is same as file 17..

    • oh yeke..sorry x leh buat apa sbb yg tu org lain send dan share je

  • fauzi
    • tq

    • Fazrel Nordin

      fauzi.. ep 32 xley download..

      • fauzi

        dah betulkan…

        • Fazrel Nordin

          tq

        • Fazrel Nordin

          fauzi.. season 2 ade x??

  • fauzi

    siapa yang pandai BI boleh lah tolong edit sub..dkat youtube..ni untuk setkan time dia je?
    sesuai ngan video tajuk ni

    [KUNO-DIY][The Last Present-For My Best Friend][RAW]「金田一少年の事件簿 全1-148話」(640X480 WMV9 2000K NO Timekeeper Watermark)

    http://sub.makedie.me/xml/sub/309/309311.xml

    • antukecik

      video raw dia dari youtube ke? ke download dari tempat lain?

      • kalau nk raw Download sini pun boleh..sbb ni bukannya hardsub..dan download sekali file subtitle tu..

        • antukecik

          nk raw smpai 148 la admin~ yg dh upload baru 63..
          kalau boleh xnk torrent la download ni pun pakai celcom burung hantu je~

          • fauzi

            Rasa masa download tu boleh pilih tik..mana yang belum je..cube satu episode je dulu..yang belum download..dapat x..?

      • fauzi

        Admin google drive x cukup..sorry ni link torent..

        jumlah semuanya 148 episode

        pastikan pasang dulu software utorent cari dekat file hippo

        49.8 GB

        download file ni..

        https://drive.google.com/open?id=0B1-BBuvtl72jeERxSGkwdnZkWUk

        • haha..kena guna bnyk gmail ni…torrent lmbt download

          • fauzi

            Ada yang lambat..ada yang cepat..setakat ni ok..kalau dekat kickass torent ..slow sgt..kot…dah 2 akaun gmail dah admin..

          • antukecik

            ada email google apps education/business dpt unlimited storage utk google drive 😀

        • antukecik

          file sub link atas tu bukan english.. cmna nk translate ..

          • fauzi

            Tu yang kne tengok youtube..klau nak senang tengok sub indonesia dekat kindaichi lover…yang ni untuk settime die je x yah nak susah susah adjust..kalau dapat BI nye trus ubah je..Download dari youtube..dekat google type keepvid paste link dia..

          • antukecik

            ok thnx~ kena usaha lebih sket la cmtu..xde masa n quota limited xdpt nk tolong edit sub la.. 😀

          • fauzi

            Kne buat new file..save.srt copy dari sub yang download tu paste..baru boleh ubah..

  • Fazrel Nordin

    admin.. ep 32 xley download

    • tu kena pakai IDM la nk download video..hehe…ataupun suruh fauzi tuan punya gdrive ni

      • fauzi

        online je cc rasa laju je torent de..baru rm2 sejam..jangan lah download semua ..yang dah ada untik je..tik yang mana blum je..sblom de jadi lambat elok cepat cepat..

  • Onizuka-kun senesei

    tq…nanti saya nk download