ReLIFE (2017) Malay Sub

Sinopsis

Masih sama seperti anime, menceritakan NEET iaitu Kaizaki Arata, 27, seorang lelaki muda. Arata sentiasa gagal dalam temu bual pekerjaan kerana dia dibebaskan dari kerja ketika dia hanya bekerja selama 3 bulan.

Sehingga suatu ketika dia pulang dari minum bersama kawannya, dia bertemu dengan seorang pemuda bernama Yoake Ryo, seorang penyelia dari Makmal ReLIFE. Yoake menawarkan kerjasama Arata sebagai objek percubaan untuk ReLIFE dengan kembali ke sekolah menengah.

Arata pada mulanya enggan tetapi Yoake degil dan memasukkan pil ReLIFE ke dalam poket Arata. Sehingga di pagi hari Arata Panik dengan perubahan di wajahnya yang kembali ke pemuda dan ternyata ia telah mengambil Pil yang memberi Yoake tanpa sadar. Arata akhirnya bersetuju untuk bekerjasama dengan Yoake.

Dan ini adalah permulaan kisah Arata yang kembali menjadi pelajar sekolah menengah ke-3. Arata yang mahu bayangan – ternyata ia tidak boleh kerana dia tidak boleh mengganggu orang di sekelilingnya (Hishiro Chizuru, Ooga Kazuomi, Kariu Rena).

(Visited 433 times, 7 visits today)